7 функционалности в Oxxy, за които трябва да знаете

В днешни дни броят на уебсайтовете в интернет пространството расте с изключителни темпове. Към момента те наброяват малко над един милиард, сочат данните на Internet Live Stats. Разбира се, една голяма част от тези уебсайтове не се поддържат и не изпълняват никаква особена функция. Въпреки това обаче конкуренцията е огромна и за да изпъкнете наистина трябва да положите сериозни усилия.

Освен това, важно е никога да не забравяте, че решаващи за това дали посетител, попаднал на вашия уебсайт, ще се задържи за по-дълго време, са първите 10 секунди.

Имайки всичко това предвид, е важно да създадете възможно най-красив и удобен за употреба уебсайт. А, за да го направите, е нужно наистина да познавате всички възможности, които използваната от вас платформа предлага.

В тази статия ви представяме 7 функционалности в Oxxy, които ще ви превърнат в наистина напреднал потребител.

Автоматично подравняване

Автоматично прихващане

За да бъде уебсайтът ви визуално приветлив е необходимо елементите в него да следват някакъв ред, а не просто да бъдат хаотично разположени по страниците. Подравняването е от изключителна важност за постигането на красив и изчистен дизайн.

Всичко това може да бъде лесно постигнато чрез функцията автоматично подравняване. Тя ви позволява лесно да подравнявате елементите си един спрямо друг или спрямо конкретна зона от страницата. Когато функцията е активирана и местите елемент, ще видите пунктирани червени линии, които ви показват началните и крайните точки на елементите.

Групиране на елементи

Групиране на елементи

Често за да създадем красив визуален ефект е нужно да създадем композиция от няколко елемента. Това обаче прави последващото им редактиране и преместване по страниците по-трудно, а рискът да развалим ефекта – голям. Всичко това може да бъде лесно избегнато, използвайки функцията ни за групиране на елементи.

Използването й е изключително лесно. Когато селектираме няколко елемента, в менюто им ще се появи бутон „Групиране“. Групирането позволява да местим и преоразмеряваме цялата композиция от елементи наведнъж, без да се притесняваме, че ще развалим ефекта.

Заключване на елементи

Закключване на елементи

Когато редактирате своя уебсайт, лесно можете да по погрешка да мръднете вече подреден елемент и да развалите постигната визуална композиция. Добрата новина е, че в Oxxy лесно можете да заключите елементите, които вече сте стилизирали и поставили на желаното място, за да не ви пречат, докато работите по останалата част от дизайна.

Когато сте готов с редактирането на даден елемент, можете просто да натиснете бутона „Заключване“ от неговото меню. Ако на по-късен етап искате отново да го редактирате, е необходимо просто да го отключите по същия начин.

Дублиране на елемент

Дублиране на елемент

Често, когато създавате своя уебсайт, бихте искали да използвате даден елемент повече от веднъж. Вместо да го създавате наново и да променяте стила му, можете просто да копирате вече готовия елемент и да го поставите на нужното място. Освен на същата страница, това може да се прави и от страница на страница. Копирането и поставянето в Oxxy работи на същия принцип както във всички останали програми, с които сте свикнали – например Microsoft Word. Можете както да използвате бутоните Copy и Paste от лентата с инструменти, така и да работите със стандартните клавишни комбинации Ctrl + C и Ctrl + V.

Показване на елемент на друга страница

Показване на елемент на друга страница

Друг начин да покажете даден елемент на друга страница, е да използвате функцията „Покажи на всички страници“. Това ще дублира съществуващия елемент на всички останали страници. Разликата с копирането и поставянето е, че с него създавате изцяло нов елемент, който можете да редактирате отделно, докато с функцията „Покажи на всички страници“, просто правите елемента видим и на другите страници и можете да го редактирате само от едно място.

SEO настройки

SEO оптимизация

Когато създават своя уебсайт, много хора мислят единствено на дизайна и забравят да обърнат внимание на оптимизирането за търсачки. Истината е, че независимо колко е красив вашият дизайн, уебсайтът ви няма да е напълно ефективен без прилагане на необходимите SEO техники.

Това, което трябва да направите като за начало, е да попълните необходимите SEO настройки в Oxxy. Поставете title тагове, описания на страниците, структурирайте съдържанието си с heading тагове и не забравяйте да настроите Google Analytics, за да следите трафика от своя уебсайт.

Повече за SEO настройките, можете да прочетете в нашия Помощен Център.

Икона на уебсайта

икона на уебсайт

Иконата на уебсайта (favicon) е малката икона, която е видима на таба на вашия браузър. На пръв поглед това е малка и незначителна функция, но помага изключително много за професионалния изглед на вашия уебсайт.

Освен това, когато потребителят има много отворени табове, за него ще бъде много лесно да открие вашия уебсайт като просто разпознае иконата ви.

Създайте си страхотен уебсайт с Oxxy сега